Reklama

Reklama

Abigail

  • USA Abigail (více)
Trailer 1

Krást cizí děti je odporný zločin. Krást děti mocných zločinců je navíc nebetyčná hloupost. Jenže říkejte to partě darebáků, kterým se nechce živit poctivou prací, a tak přijmou zdánlivě hodně snadnou práci – unést dceru jakéhosi boháče, čtyřiadvacet hodin ji pohlídat, než zoufalý taťka zaplatí padesátimiliónové výkupné, shrábnout prachy a jít domů. První, zdánlivě nejtěžší fáze, proběhne víc než hladce. Sotva malá křehká Abigail na tréninku dotančí „Labutí jezero“, skončí omámená v dodávce a už se veze na smluvené místo, které kdovíproč připomíná venkovské panské sídlo říznuté zámkem hrůzy. Její únosci se mezi sebou neznají, kvůli bezpečí se dokonce oslovují smyšlenými jmény. Druhá fáze, spočívající v čekání na výkupné, by mohla být klidná, až nudná, kdyby únosci nezačali postupně umírat. Ukáže se totiž, že na některé děti by byla i nejdrsnější polepšovna krátká. Jenže když jim to konečně dojde, už není úniku. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (115)

verbal 

všechny recenze uživatele

Určitě už jste někdy ve svém okolí narazili na takového toho hnusného rozmazleného fracka, co vám fuckt pil krev. A úskalími benevolentní výchovy se ve své podstatě zabývá i tento snímek, akorát že tenhle malý pazneht to bere doslova, ani staré dobré účinné bití nikterak nezabírá, a skandinávské beznátlakové osobnostní domluvy tomu zmrdovi akorát ještě víc rozjedou ADHD. Je to sice řádná kokotina, stavící veškerou upíří mykologii výtrusnicemi nahoru – krucifixy na hovno, česnek je akorát tak projímá a nosferatové tu dokonce mají puls, avšak nakonec jeden usíná s pocitem poměrně milé, dobře natočené, solidně zahrané a rozkokošně brutální přitroublé vybíjené, takového o dost teplejšího Od soumraku do úsvitu, jenž vcelku vinně potěší. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už z traileru je jasné, o co půjde a tak jediná neznámá byla v tom, v jakém pořadí začne skupinka únosců kapat. Ačkoliv i tady si mohl člověk celkem úspěšně tipnout. Ale předvídatelnost v tomto případě vůbec nevadí. Vzdor tomu, že víc než polovinu filmu divák čeká, kdy to Abigail rozjede, není takhle dlouhý rozjezd pohou vatou. Díky perfektně trefenému castingu a fajn načrtnutým postavám se jedná o zábavných cca 50 minut prodchnutých vyhraněnými animozitami a černým humorem. Pár hluchých míst se tu najde, ale nestojí za výraznější zmínku. Když to pak upírka vezme do ruky, rozpoutá brutální řež plnou krve, klasické i rockové muziky a samozřejmě hlavně baletu. Jestli mi něco utkví v paměti, tak je to párový tanec. To mě bavilo. A kupodivu celkem vyšel i závěr, ačkoliv bych si ho dokázal představit i jinak. Každopádně na duo Olpin-Gillett je spoleh, protože jsem od nich dostal naservírováno přesně to, co jsem chtěl a čekal. Opět. 80% ()

Reklama

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Téma upírů je podle mého vyčpělé už řadu desítek let. Nemluvě o strašidelnosti. Naštěstí duo režisérů a scénárista hází na plátno dost nápadu, krve i humoru, že celek působí jako velice svěží a zábavný "horor". Atmosféra je místy docela hutná a hodně připomíná Krvavou nevěstu. Pár napínavých scén a lekaček, které se vzápětí přehoupne na klasickou naháněčku. Svižné tempo a žádná nuda. Občasná (hodně relativní pojem) demence postav už mě ani neuráží. Spíš bych byl dotčený, kdyby se postavy během hororu ani jednou nerozdělily. Hlavně ale spíš proto, že jsou všechny charaktery sympatické, vtipné a patřičně ujeté. Krví se tu malují celé místnosti, což potěší nejednoho zvrhlíka. Ps: Vykopněte někdo překladatele, co dělal kino titulky. Je to fakt jelito. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Mně to sedlo, od Radio Silence je to návrat do formy po naprosto tragickým Vřískotu. Napětí samozřejmě ve filmu neexistuje a je spíš proloženo humorem ale radši si dám odlehčenej zábavnej horor než nějakou nefunkční vážně se tvářící blbost. Obsazení v pohodě, mohli trochu víc využít Guse Fringa a Ozymandiase (třeba k trochu epičtějšímu finále než tady je) ale docela to vynahrazuje suprovej Dan Stevens kterýho jsem ze začátku skoro ani nepoznal. Jako fastfoodová jednohubka dobrý. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Fajn hororový výplach s prvky černé komedie. Mám rád tvorbu Radio Silence, protože dělají zábavné horory, které se nebojí měnit pravidla hry a hrát si se žánrem. Fungovalo to u Krvavé nevěsty, i u obou nových Vřískotů. Proto jsem se taky těšil na jejich nejnovější film Abigail. Agigail je fajn hororová jednohubka, která má jeden zásadní problém. Tím problémem je to, že je v poslední třetině zbytečně překombinovaná a vrší jeden zvrat za druhým. Dokud se tvůrci soustředí na "klasickou naháněčku", tak je to zábavné a dobré. Jakmile začnou vymýšlet různé zvraty a změny chování postav, tak to jde do kopru. Po režisérské stránce odvedli Bettinelli-Olpin a Gillett hodně dobrou práci. Je vidět, že mají řemeslo moc dobře v rukou, umí pracovat s žánrem, napětím a vytvářet funkční atmosféru. Velkou pochvalu si zaslouží i za práci s charaktery, které jsou zde velmi hezky napsané. Každá postava je zajímavá a není to jen maso na porážku. Melissa Barrera má hodně vděčnou roli a je v ní dobrá. Dan Stevens si moc užil svou roli a je vidět, že se královsky bavil. Totéž platí i pro Kevina Duranda, který má nejsrandovnější scény. Kathryn Newton a Angus Cloud jsou dost fajn, ale na hlavní trojici se nechytají. Alisha Weir je ve své roli hodně dobrá a její výkon se mi líbil. Film má velmi slušné dvě třetiny, kde funguje všechno. Bohužel pro nás se to v poslední třetině zlomí směrem, který mi vůbec nesedl - ale třeba někomu sedne. Abigail je zábavný hororový výplach, který neurazí, ale taky nijak extra nenadchne. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • V rozhovoru pro Total Film se režiséři cítili, že se musí hercům omluvit za množství krve, které na place použili. Řekli: „Všechny naše filmy jsou krvavé. Ale řekl bych, že tento je rozhodně nejkrvavější. U tohoto filmu jsme strávili spoustu času, omlouváním se hercům! Chci říct, že krev je v DNA upírského filmu a množství práce s krví v tomto filmu je... je to dost extrémní! Ale pořád je to zábava.“ (JasonCZ)
  • Pojmenování vyděšené, unesené dětské verze její postavy „Abby“ a alfa predátorky „Abigail“ pomohlo Alishe Weir přiblížit postavu jako dvě zcela odlišné osoby. Ve scénách, kde hraje Abigail, si dokonce změnila hlas, aby zněl spíše jako sebevědomý dospělý. (JasonCZ)
  • Tyler Gillett hovořil s časopisem Empire o Abigailině (Alisha Weir) designu a konkrétně o jejích zubech. „Hodně jsme mluvili o zubech. Chtěli jsme, aby vypadaly víc prvoplánově a zvířecky, než obvyklé upíří tesáky. Ty Abigailiny jsou jakési zuby na zubech jako žraločí tlama. Tito vrcholoví predátoři, když otevřou tlamu, vidíte, že jsou navrženy tak, aby způsobily co největší škody.“ (JasonCZ)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama