Reklama

Reklama

Aristokratka ve varu

  • Slovensko Aristokratka vo vare (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Hrabě Frank Kostka (Hynek Čermák), jeho žena Vivien (Tatiana Dyková) a jejich dcera Marie (Yvona Stolařová) žijí na svém rodovém zámku Kostka. Udržovat zámek v chodu jim pomáhá hospodyně paní Tichá (Eliška Balzerová), údržbář Krása (Pavel Liška) a kastelán Josef (Martin Pechlát). Původní zájem návštěvníků zámku o kletbu komtesy Marie už netáhne jako dřív, což Marii vůbec nevadí – alespoň má dostatek času na svého Maxe (Zdeněk Piškula), šlechtice z vedlejšího zámku Hvězda. Frank je ovšem v koncích, není dost peněz ani na výplaty, ani na potřebné opravy. A právě v tu chvíli se objeví dcera právníka Bendy Deniska (Simona Lewandowska), která rozvíří poklidné vody rodového sídla… (Evolution Films)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (91)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Pokračování zámeckých figurek v ještě větším pitoresknění už takhle nablble napsaných postav pro středoevropský divácký trh. Punkerský vánek zavál Simonku s jejím absťákem z drog, který využije při moučnění buchet, mimozemský údržbář Liška, uštěkaný Čermák a svatba s podporou rakety Helenky Vondrážkové. Už tam chyběl jen Michal David, Venca Neckář a Langoš. 40% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

I když se humor z knihy v jedničce ztratil a dost mě nudila a zklamala, dal jsem šanci dvojce, když na scénu přichází Deniska. Po Miladě a psech ale stále ani stopa. Denisčin otec raději vypuštěn úplně. Na mě bohužel ten film nefunguje, řada scén vychází naprosto trapně a hluše. Téměř mě bolí u srdce, že naši výborní herci vypadají všichni neohrabaně a zase musím použít adverbium TRAPNĚ. V závěru to trochu nabere dech s Jeřábkem a Sladkým mámením, ale celkově je to pořád tak na dvě hvězdičky, ačkoli přece jen krapet lepší než ta zoufalá jednička. ()

Reklama

mizach 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd a příjemné finále. Nic nečekat a nechat se překvapit byl dobrej krok. Skvělá Eliška Balzerová a Simona Lewandowská. Dobrá pointa s Vondráčkovou a její svatbou. Asi to nebude film roku, ale nestandardně lepší pokračování první Aristokratky je to jistě, i přes trochu upoceného Lišku, Pechláta i Jeřábka. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Pane bože, kde jen začít? Možná tím, že původní Aristokratka byla podle mě lepší. Nebyla skvělá, ale aspoň se na ní dalo dívat. Tento film je ve všech ohledech stejný jako ten předchozí, ale aspoň pětkrát horší. Humor je v tomto filmu k nevydržení, scénář vás neustále bombarduje trapnými vtipy a hláškami, někomu vtipné určitě připadat budou, ale mě rozhodně ne, ze celý film jsem se upřímně zasmál jenom třikrát. Děj a postavy nestojí za řeč, nejsou špatné, ale nemají moc co do sebe. Prezentace a hudba jsou na tom v podstatě úplně stejně. Herecké výkony byly oukej, až na Yvonu Stolařovou, její přednes je tak neskutečně dřevěný a bez jakýchkoli emocí, místy se oparvdu nedá poslouchat. 4/10 ()

Fuksinka 

všechny recenze uživatele

Z knížky to nemělo v podstatě skoro nic. Jak dej, tak charakter postav dost změněný. "Zápletka" s Maxem vyloženě trapná a scenáristicky jak ze zakladky. Zachraňují to herci. Hlavně Lewandowská je fakt dobrá. A vtipy? Párkrát jsem se usmála, ale nezasmála jsem se ani jednou. Přitom Boček má knihu plnou "šrapnelů". Stačilo to jen opsat. Když pominu, že se jedná jen o parazitování na známé knize, hodnotím to jako jednu z dalších průměrných českých komedií. Že u ní nemám nutkání zalézt trapností pod deku ovšem víc, jak na 2 z 5 nestačí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

  • „Potřeboval jsem najít pořádnou vichřici a nakonec se mi to mezi dvě stě dívkami podařilo. Dnes už můžeme říct, že role Denisky se naprosto skvěle ujala Simona Lewandovska. Její tak trochu neukočírovatelná postava rodině Kostkových a zámeckému personálu pořádně zamotá hlavu,“ uvedl režisér snímku Jiří Vejdělek. (SONY_)

Reklama

Reklama